رفتن به بالا

سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی

تعداد اخبار امروز : 31 خبر


  • سه شنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۷
  • الثلاثاء ۵ صفر ۱۴۴۰
  • 2018 Tuesday 16 October
تهران تا قسمتی ابری
١٨(°C)
وزش باد ٩(mph)
فشار ٢۶.٢٠(in)
محدوده دید ۶.٠(mi)
اشعه فرابنفش 0-Low
رطوبت ٢۶.٢٠(in)

نگهداری آجیل در یک نقطه تاریک و مرطوب خطر سرطان کبد را افزایش می‌دهد

دکتر سید حسن عابدی با اشاره به این که نگهداری آجیل در یک نقطه تاریک و مرطوب خطر سرطان کبد را افزایش می‌دهد ، افزود : اگر آجیل برای مدت زمان طولانی در محیط تاریک و مرطوب نگهداری شود باعث تولید نوعی قارچ می‌شود که ایجاد سرطان کبد می‌کند.
وی ادامه داد : آجیل و خشکبار قابلیت آلودگی به سموم قارچی نظیر آفلاتوکسین را دارند و واحدهای صنعتی با توجه به وجود پروانه‌های بهداشتی ، ضوابط و دستورالعمل‌های وزارت بهداشت ، ملزم به اندازه‌ گیری آفلاتوکسین بر روی محصولاتشان هستند ، اما در محصولات سنتی آجیل و خشکبار که به صورت باز و فله‌ای عرضه می‌شود ، این اندازه‌ گیری‌ها صورت نمی‌گیرد و محصول تولیدی قابل ردیابی نیستند.
این پزشک متخصص گفت : مغز گردو نیز نسبت به آفات انباری و کپک ها بسیار حساس است و در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت به این گونه عوامل آلوده می شود، بنابراین از مصرف آنها باید به طور جدی خودداری کنید.
وی گفت : کبد نقش مهمی در متابولیسم پروتئین‌ها ، چربی‌‌ها و هورمون‌ها دارد ، ولی متاسفانه شیوع سرطان کبد در کل ایران رو به افزایش است و مردان ۷۹ درصد بیشتر از زنان در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
او افزود : افراد بالای ۵۰ تا ۵۵ سال مستعد ابتلا به سرطان کبد هستند به علاوه در ۷۹ درصد موارد سرطان کبد در مردان دیده می‌شود و در جهان این سرطان به عنوان علت مرگ مردان شناخته شده است.
این فوق تخصص گوارش و کبد از چاقی بیش از حد ، تجمع بیش از حد آهن در بدن و مصرف مواد غذایی آلوده به کپک به عنوان دیگر عوامل سرطان زا از جمله سرطان کبد یاد کرد.
یک نعلبکی آجیل برابر با ۲ بشقاب برنج
فوق تخصص گوارش بیمارستان آیت الله روحانی بابل گفت : آجیل‌ها پرکالری هستند و هر گرم آنها پنج کالری انرژی غذایی تولید می‌کند و از نظر ارزش تغذیه‌ای ، یک نعلبکی آجیل به طور تقریبی دارای ۶۰۰ کالری انرژی غذایی ، معادل ۲ بشقاب برنج است.
وی افزود : به عبارت دیگر یک نعلبکی آجیل می‌تواند به اندازه دو بشقاب برنج در چاق‌کنندگی نقش داشته باشد ، لذا شهروندان باید توجه داشته باشند که در ایام نوروز ، برنامه غذایی مثل سایر اوقات تنظیم شود و مصرف آجیل و مغزها به عنوان میان‌وعده و در حد متعادل باشد.
او ادامه داد : وجود چربی‌های متراکم در انواع آجیل در افزایش وزن و بروز چاقی موثر است ، لذا مصرف زیاد آجیل باعث جمع شدن انرژی و چربی بیش از حد مورد نیاز در بافت‌های بدن می‌شود و افزایش وزن را در پی دارد.
فوق تخصص گوارش و کبد بیان داشت : افرادی که خیلی اهل خوردن آجیل و تنقلات هستید و هر جا که برای دید و بازدید می‌روند ، دست در ظرف آجیل می‌کنند، سعی کنند برای جبران مافات ، حجم مواد غذایی را در هر وعده اصلی ، بخصوص شام ، کم کنند و به اندازه کافی تحرک بدنی و ورزشی داشته باشند.
وی افزود : به طور معمول در تهیه انواع آجیل‌ها از مقادیری زیادی نمک استفاده می‌شود ، بنا بر این مصرف بی‌رویه آجیل ، به خصوص اگر میزان نمک آن بیش از حد متعارف باشد ، ممکن است عوارضی را به خصوص برای بیماران قلبی – ‌عروقی ، افراد مبتلا به فشار خون و بیماران کلیوی به همراه داشته باشد.
خودداری از مصرف آجیل های رنگی
دکتر عابدی همچنین گفت : چنانچه در هنگام مصرف تخمه ، پسته و بادام دست ها و لب ها رنگین شدند ، این امر علامت مصرف رنگ های شیمیایی در تهیه آنهاست که بایستی از مصرف این گونه تنقلات به طور جدی خودداری شود .

اخبار مرتبط

نظرات

سرمقاله

وطن امروز؛

چرا باید نگران نظام بانکی باشیم؟

رهبر انقلاب در جلسه اخیر خود با سران قوا بار دیگر درباره بانک‌ها ابراز نگرانی فرمودند و حل مشکلات بانکی را جزو اولویت‌های کاری برشمردند. اما چرا وضعیت بانک‌ها از نظر رهبر انقلاب نگران‌کننده است. همانگونه که بارها در خبرها و مقالات مختلف به آن اشاره شده است، می‌دانیم که مشکل حجم نقدینگی کشور به‌عنوان خطرناک‌ترین معضل اقتصادی کشور مطرح است. حجم نقدینگی که در انتهای سال‌96 از میزان تولید ناخالص کشور سبقت گرفت بر اساس برآوردهای بانک مرکزی اول امسال از 1600هزار میلیارد تومان نیز عبور کرد.  این بدین معناست که روزانه در حدود هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور افزوده می‌شود. براساس آمار رسمی بانک مرکزی حدود 85‌درصد از این نقدینگی به صورت سپرده‌های کوتاه مدت و بلند مدت در اختیار بانک‌های کشور است  بانک‌ها با اعطای سود بالا 15‌درصد به این سپرده‌ها بیشترین سهم را در تولید نقدینگی کشور بر عهده دارند اما نکته تاسفبارتر این است که بررسی ترازنامه بانک‌ها در سال‌96 حاکی از ضرر و زیان بانک‌ها تا چهارهزار میلیارد تومان است. یعنی د‌رحالی‌که بانک در پایان سال مالی دارای سود منفی است اما برای حفظ سهم خود در بازار و جذب مشتری نسبت به اعطای سود به سپرده‌ها اقدام می‌کند. این امر باعث می‌شود ‌اولاً در‌حالی‌که بانک نتوانسته از طریق اعطای تسهیلات به بخش تولید در آمد لازم را کسب کند اقدام به خلق پول در قالب اعطای سود سپرده‌ها می‌نماید و این مبلغ را از طریق استقراض از بانک مرکزی ‌یا سایر راه‌هایی که در خلق پول موثر هستند اقدام می‌کند. یعنی بدون اینکه در کشور تولید انجام شود یا ارزش افزوده‌ای تحقق یابد از طریق خلق پول بدون پشتوانه سود سپرده‌های بانکی تامین می‌شود. ثانیاً بر اساس نظام بانکی دون ربا سود اعطایی به سپرده‌ها علی‌الحساب است و بانک موظف است در پایان سال بر اساس ترازنامه خود میزان سود نهایی را بین سپرده‌گذاران تقسیم کند اما ترازنامه بانک‌ها حاکی از آن است که به‌رغم سود خالص منفی بانک‌ها سود علی‌الحساب به‌عنوا‌ن سود قطعی سپرده‌ها منظور می‌شود. ثالثاً بانک‌ها در مقابل ضرر سال جاری ‌یا ضررهای انباشته سال قبل مجبورند منابع خود را به سمت بازارهای کاذب دلار ‌یا سکه و مسکن سوق دهند و از طرق افزایش شوک‌گونه مسکن طلا ارز و مواردی از این قبیل به جبران بخشی از ضرر و زیان خود اقدام کنند. بنابراین نظام فعلی بانکی کشور که از دایره قانون بانکداری اسلامی پا را فراتر گذاشته است نه تنها در تولید نقدینگی و خلق پول بیشترین سهم را دارد بلکه برای جبران ضررهای سالانه خود مجبور به ورود به بازارهای کاذب است و این امر مخاطرات سنگینی را برای اقتصاد کشور می‌تواند در پی داشته باشد. می‌توان اذعان نمود که نگرانی رهبر انقلاب از نظام بانکی نگرانی بجایی است و از سویی دیگر می‌توان به جرات گفت که مهم‌ترین عامل در به وجود آمدن چنین وضعیتی عدم رعایت اصول بانکداری اسلامی و عدم وجود نظارت نظام مند در سیستم بانکی کشور بوده است. همان چیزی که بسیاری از مراجع تقلید طی سال‌های ...

تازه ترین اخبار